जतिफला बारेमा तपाईंले जान्नै पर्ने ८ कुरा

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

जतिफला
 
  • (S) जतिफला
     
प्रयोग गरिएको भाग:

फल (बीउ)
 

ऊर्जा:
  • तीक्ष्ण/तातो/तीखो
    VK- P+
     
तन्तुहरू:
  • प्लाज्मा
  • मांसपेशी
  • मज्जा
  • तंत्रिका
  • प्रजनन
     
प्रणाली:
  • पाचन
  • स्नायु
  • प्रजनन
     
कार्य:
  • तुरट
  • कार्मिनेटिव
  • शामक
  • स्नायु
  • कामोत्तेजक
  • उत्तेजक
     
संकेत:
  • खराब अवशोषण
  • पेट दुखाइ र फैलावट
  • पखाला
  • पेचिश
  • आन्द्राको ग्यास
  • अनिद्रा
  • स्नायु विकार
  • नपुंसकता
     
सावधानी:
  • गर्भावस्था
  • उच्च पित्त दोष

 

तयारी:

  • इन्फ्युजन (उमालेर नगर्नुहोस्)
  • दूध काढ़ा
  • पाउडर (250 देखि 500 ​​मिलीग्राम)
     
जतिफला विशेष गरी सानो आन्द्रामा अवशोषण बढाउनको लागि उत्तम मसलाहरू मध्ये एक हो। यसले अलैंची र अदुवा जस्ता मसलाहरूसँग यस पक्षमा राम्रोसँग काम गर्दछ। छाछमा खाँदा यसले शोषण सुधार गर्छ र पखाला रोक्छ। यसले बृहदान्त्र र स्नायु प्रणालीमा उच्च वात दोष कम गर्न मद्दत गर्दछ। यो दिमागलाई शान्त पार्ने सबैभन्दा राम्रो औषधि हो। यसका लागि सुत्नुअघि ५०० मिलिग्राम तातो दूधमा मिसाएर राम्रो निद्रा बढाउन सकिन्छ । यद्यपि यसमा तामसिक गुण हुन्छ, केही हदसम्म खसखसको दानाजस्तै, र धेरैले दिमागको सुस्तता बढाउन सक्छ। यो पिसाबको असंयम वा शीघ्र स्खलनको लागि राम्रो छ। यसले विशेष गरी पेटको मांसपेशीको ऐंठनलाई पनि राहत दिन्छ।