दालचीनी बारेमा तपाईंले जान्नै पर्ने ८ कुरा

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

दालचीनी

  • (S) Twak
     
प्रयोग गरिएको भाग:
  • छाल
     
ऊर्जा:
  • तिखो
  • मीठो
  • तुरट
  • तातो/मिठो
     
तन्तुहरू:
  • प्लाज्मा
  • रगत
  • मांसपेशी
  • मज्जा
  • तंत्रिका
     
प्रणाली:
  • परिसंचरण
  • पाचन
  • श्वासप्रश्वास
  • मूत्र
     
कार्यहरू:
  • उत्तेजक
  • डायफोरेटिक
  • कार्मिनेटिव
  • वैकल्पिक
  • कफनाशक
  • मूत्रवर्धक
  • एनाल्जेसिक
     
संकेतहरू:
  • चिसो
  • sinus congestion
  • ब्रोंकाइटिस
  • डिस्पेप्सिया
     
सावधानी:
  • उच्च पित्त दोषरक्तस्राव विकार
     
तयारी:
  • इन्फ्युजन
  • डेकोसन
  • पाउडर (500mg देखि 1gm)
     
दालचीनी रक्त परिसंचरण (व्याना वायु) को प्रवाहलाई बलियो बनाउन र मिलाउनको लागि एक प्रभावकारी जडीबुटी हो। यो रुघाखोकी र फ्लुमा राम्रो डायफोरेटिक र कफनाशक छ, र कमजोर संवैधानिकहरूका लागि विशेष रूपमा राम्रो छ। यो दाँत दुखाइ र मांसपेशी तनाव को लागी एक दर्द निवारक हो। यसले मुटुलाई बलियो बनाउँछ, मृगौलालाई न्यानो बनाउँछ र अग्निलाई बढाउँछ। अदुवा जस्तै यो सार्वभौमिक औषधि हो, र अदुवा भन्दा पित्त दोष बढाउने सम्भावना कम छ। यो वात संविधानको लागि राम्रो सामान्य पेय (यसको गुणस्तर सात्विक छ) हो।