अनार बारेमा तपाईंले जान्नै पर्ने ८ कुरा

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

अनार

 
  • (S) दडिमा
     
भाग प्रयोग गरिएको:
  • फल रिन्ड
  • जरा छाल
  • फल
     
ऊर्जावान:
  • तुरट
  • तितो (फलको छाल र जराको बोक्रा)
  • मीठो
  • खट्टा (फल)
  • चिसो / मीठो
     

मीठो विविधताले तीनवटै दोषलाई कम गर्छ भनिन्छ, अमिलो विविधताले पित्तलाई बढाउँछ; साधारण अनार मीठो विविधता हो र अमा बढाउन सक्छ
 

तन्तुहरू:

  • प्लाज्मा
  • रगत
  • मांसपेशी
  • मज्जा
  • तंत्रिका
     
प्रणाली:
  • पाचन
  • परिसंचरण
     
क्रिया:
  • तुरट टॉनिक
  • वैकल्पिक
  • हेमोस्टेटिक
  • एन्थेलमिन्टिक
  • रेफ्रिजरेन्ट
  • सोमाचिक
     
संकेतहरू:
  • कीराहरू (गोल, पिन, विशेष गरी टेप)
  • घाँटी दुखाइ
  • अल्सर
  • कोलाइटिस
  • पखाला
  • पेचिश
  • मलाशय वा योनिको प्रोलेप्स
  • ल्युकोरिया
  • कन्जन्क्टिवाइटिस
  • एनीमिया
  • क्रोनिक ब्रोन्काइटिस
  • क्षयरोग
     

 

सावधानी:

  • कब्जियत
     
तयारी:
  • डेकोक्शन
  • पाउडर (250-500 मिलीग्राम)
  • ताजा रस
  • पेस्ट
     
POMOGRANATE रूख आफैमा एक उत्कृष्ट फार्मेसी हो। जराको बोक्रा एक बलियो एन्थेल्मिन्टिक हो, जसलाई सानो ल्वाङ्गको कासोको रूपमा लिइन्छ, त्यसपछि प्रत्येक दोस्रो वा तेस्रो दिनमा गँड्यौला हटाउनको लागि शुद्धीकरण गरिन्छ (यस्तो उपचार 10 दिन वा बढीसम्म जारी रहन सक्छ)। श्लेष्म झिल्ली को लागी एक तुरट र विरोधी भडकाऊ जडिबुटी को रूप मा प्रयोग को लागी फल को रिन्ड राम्रो छ। ताजा रसमा बलियो टनिक गुणहरू छन्, विशेष गरी रगत र पित्त दोषाको लागि। फलको रिन्ड पाउडर ल्युकोरियाको लागि डचको रूपमा प्रयोग गर्न सकिन्छ; घाउ, अल्सर, बवासीरको लागि बाहिरी रूपमा पेस्ट प्रयोग गर्न सकिन्छ। ताजा रस पाचन प्रवर्द्धनका लागि राम्रो छ र सबै भागहरूमा पेटको गुणहरू हुन्छन्, जसलाई थोरै मात्रामा दालचीनी र लौंगको साथ बढाउन सकिन्छ।