अलैंची बारेमा तपाईंले जान्नै पर्ने ८ कुरा

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

अलैंची
 
(S) इला
 

प्रयोग गरिएको भाग:

  • बीज
     
ऊर्जा:
  • तिखो, मीठो/तातो/तीखो
  • VK- P+

     
तन्तुहरू:
  • प्लाज्मा
  • रगत
  • मज्जा
  • स्नायु
     
प्रणाली:
  • पाचन
  • श्वासप्रश्वास
  • रक्तसंचार
  • स्नायु
     
क्रिया:
  • उत्तेजक
  • कफनाशक
  • कार्मिनेटिव
  • पेटिक
  • डायफोरेटिक
     
संकेत:
  • रुघाखोकी
  • खोकी
  • ब्रोन्काइटिस
  • दम
  • कर्कश आवाज
  • स्वादमा कमी
  • खराब अवशोषण
  • अपच
     
सावधानीहरू:
  • अल्सर
  • उच्च पित्त दोष

 

तयारी:

  • इन्फ्युजन (उमालो नगर्नुहोस्)
  • पाउडर (100-500mg)
  • दूध काढ़ा
     
अलैंची उत्तम र सुरक्षित पाचन उत्तेजक मध्ये एक हो। यसले प्लीहालाई जगाउँछ, समन वायुलाई उत्तेजित गर्छ, अग्निलाई प्रज्वलित गर्छ र पेट र फोक्सोबाट कफ हटाउँछ। यसले दिमाग र हृदयलाई उत्तेजित गर्छ र स्पष्टता र आनन्द दिन्छ। दूधसँग जोडेर यसले यसको श्लेष्म बनाउने गुणहरूलाई बेअसर गर्छ र यसले कफीमा रहेको क्याफिनलाई डिटोक्सिफाइड गर्छ। यसको गुण सात्विक छ र यो विशेष गरी शरीरमा प्राणको प्रवाह खोल्न र शान्त पार्न राम्रो छ।अलैंची बालबालिकाको स्नायु पाचन गडबडी वा उच्च वाताको लागि राम्रो छ र यस सम्बन्धमा सौंफसँग राम्रोसँग मिल्छ। यसले बान्ता, डकार वा एसिड रिगर्जिटेशन रोक्न मद्दत गर्दछ।