(S)
इला
प्रयोग गरिएको
भाग:
ऊर्जा:
- तिखो,
मीठो/तातो/तीखो
- VK- P+
तन्तुहरू:
- प्लाज्मा
- रगत
- मज्जा
- स्नायु
प्रणाली:
- पाचन
- श्वासप्रश्वास
- रक्तसंचार
- स्नायु
क्रिया:
- उत्तेजक
- कफनाशक
- कार्मिनेटिव
- पेटिक
- डायफोरेटिक
संकेत:
- रुघाखोकी
- खोकी
- ब्रोन्काइटिस
- दम
- कर्कश आवाज
- स्वादमा कमी
- खराब अवशोषण
- अपच
सावधानीहरू:
तयारी:
- इन्फ्युजन
(उमालो नगर्नुहोस्)
- पाउडर (100-500mg)
- दूध काढ़ा
अलैंची उत्तम र सुरक्षित
पाचन उत्तेजक मध्ये एक हो। यसले प्लीहालाई जगाउँछ, समन वायुलाई उत्तेजित
गर्छ, अग्निलाई प्रज्वलित गर्छ र पेट र फोक्सोबाट कफ हटाउँछ। यसले दिमाग र
हृदयलाई उत्तेजित गर्छ र स्पष्टता र आनन्द दिन्छ। दूधसँग जोडेर यसले यसको
श्लेष्म बनाउने गुणहरूलाई बेअसर गर्छ र यसले कफीमा रहेको क्याफिनलाई
डिटोक्सिफाइड गर्छ। यसको गुण सात्विक छ र यो विशेष गरी शरीरमा प्राणको
प्रवाह खोल्न र शान्त पार्न राम्रो छ।अलैंची बालबालिकाको स्नायु पाचन गडबडी वा उच्च वाताको लागि राम्रो छ र यस सम्बन्धमा सौंफसँग राम्रोसँग मिल्छ। यसले बान्ता, डकार वा एसिड रिगर्जिटेशन रोक्न मद्दत गर्दछ।
|