लसुन बारेमा तपाईंले जान्नै पर्ने ८ कुरा

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

लसुन
 
  • (S) रशोना,
    • "एउटा स्वादको अभाव"

    किनभने यसमा अमिलो स्वाद बाहेक सबै स्वादहरू हुन्छन्।

    • जरामा तिखो
    • पातमा तितो
    • काण्डमा तितो
    • काण्डको माथिल्लो भागमा नुन र
    • बीउमा मीठो स्वाद हुन्छ।
       
प्रयोग गरिएको भाग:
  • rhizome
     

उर्जा:

  • खट्टा बाहेक सबै
  • मुख्यतया तीक्ष्ण/तातो/पन्गेट
  • VK-P+

     
तन्तुहरू:
  • सबै तन्तु तत्वहरूमा काम गर्दछ
     
प्रणाली:
  • पाचन
  • श्वासप्रश्वास
  • स्नायु
  • प्रजनन
  • परिसंचरण
     
क्रिया:
  • उत्तेजक
  • कार्मिनेटिव
  • कफनाशक
  • कायाकल्प
     
संकेत:
  • चिसो
  • खोकी
  • दम
  • हृदय रोग
  • उच्च रक्तचाप
  • कोलेस्ट्रोल
  • धमनीकाठिन्य
  • पल्पेशन
  • छाला रोग
  • परजीवी संक्रमण
  • वात
  • बवासीर
  • सूजन
  • नपुंसकता
  • हिस्टेरिया
     
सावधानीहरू:
  • अत्यधिक एसिडिटी
  • रगतमा विषाक्त ताप
  • उच्च पित्त दोष
तयारी:
  • इन्फ्युजन (उमालेर नगर्नुहोस्)
  • पाउडर (100 देखि 500mg)
  • जुस
  • औषधियुक्त तेल
     
लसुन सबैभन्दा शक्तिशाली पुनर्जीवित जडीबुटी हो। यो वातको लागि र केही हदसम्म कफको लागि, हड्डी र स्नायु तन्तुका लागि रसायण हो। यो एक शक्तिशाली डिटोक्सिफायर पनि हो र पुरानो वा आवधिक (वाटा) बुखारहरूको लागि राम्रो छ। यसले अमा र कफ रगत र लिम्फेटिक्सलाई सफा गर्छ। तैपनि यसको तताउने विशेषताले रक्तस्राव बढाउन सक्छ। यसको गुण तामसिक छ। लसुनले दिमागको सुस्तता बढाउन सक्छ भने अर्कोतर्फ, "ग्राउन्डनेस" बढाउन सक्छ। यसले वीर्य बढाउँछ तर प्रजनन अंगहरूमा पनि असर गर्छ। त्यसैले औषधिको रूपमा राम्रो हुँदा, लसुन योग अभ्यास गर्नेहरूका लागि राम्रो सामान्य प्रयोग जडिबुटी नहुन सक्छ।