अमला बारेमा तपाईंले जान्नै पर्ने ८ कुरा

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

अमला
 

  • (S) अमलकी वा धात्री,
    • नर्स,
      • यो निको पार्ने गुणहरूमा नर्स वा आमा जस्तै छ।
         
प्रयोग गरिएको भाग:
  • फल
     
ऊर्जा:
  • सबै स्वाद तर नमकीन
  • मुख्य रूपमा
    • खट्टा
    • चिसो
    • मिठो
      PV-K र Ama+ (अधिकमा)
       
तन्तुहरू:
  • सबै तन्तु-तत्वहरूमा काम गर्दछ र ओजस बढाउँछ
     
प्रणाली:
  • परिसंचरण,
  • पाचन,
  • उत्सर्जन
     
कार्य:
  • पौष्टिक टॉनिक
  • कायाकल्प
  • कामोत्तेजक
  • रेचक
  • रेफ्रिजरेन्ट
  • पेटिक
  • तुरट
  • हेमोस्टेटिक
     
संकेत:
  • रक्तस्राव विकार
  • बवासीर
  • रक्तअल्पता
  • मधुमेह
  • गाउट
  • चक्कर
  • ग्यास्ट्राइटिस
  • कोलाइटिस
  • हेपाटाइटिस
  • ओस्टियोपोरोसिस
  • पित्त रोग
  • कलेजो वा प्लीहा को कमजोरी
  • समय भन्दा पहिले कपाल कालो वा कपाल झर्ने
  • ज्वरो देखि निको हुनु
  • सामान्य कमजोरी र मानसिक विकार
  • palpitation
     
सावधानीहरू:
  • तीव्र पखाला
  • पेचिश
     

तयारी:

  • डेकोक्शन

  • पाउडर (250 मिलीग्राम 1 ग्राम)

  • कन्फेक्सन
     

अमलाकी आयुर्वेदिक चिकित्सामा सबैभन्दा बलियो कायाकल्प हो। यो विशेष गरी पित्तको लागि रसायनको रूपमा प्रभावकारी छ; रगत, हड्डी, कलेजो र मुटुको लागि। यसले नयाँ तन्तुहरू पुनर्निर्माण र मर्मत गर्दछ र रातो रक्त कोशिकाहरूको संख्या बढाउँछ। अमलाकीले मुख सफा गर्छ, दाँत बलियो बनाउँछ, हड्डीलाई पोषण दिन्छ र नङलाई बढाउँछ। यसले आँखाको ज्योति सुधार गर्छ, गिजाबाट रगत बग्ने रोक्छ र पेट र कोलोनको सूजनलाई कम गर्छ। यो भिटामिन सी को उच्चतम प्राकृतिक स्रोत हो, प्रति फल 3000mg । यसले भूखमा सुधार गर्छ, आन्द्रा सफा गर्छ र रगतमा चिनीलाई नियन्त्रण गर्छ।